20. mai, 2018

Rugen

Vi var vant å ta med hunder på korte turer til Sverige og rundt og i Norge men så bestemte vi oss å prøve å ta en tur til "det store utlandet". Valget for første tur falt på tyske Rugen. Etter litt planlegging har vi begynt å kjøre. Turen ble tatt i sommer 2015 og da hadde vi leonbereger Lexie og OES Amy.

Ruten som vi pleier å kjære går fra Trøndelag inn i Sverige med første overnattingsstopp i Ørebro så nedover til Trelleborg hvor vi venter på ferge til selve øy Rugen. Fergeturen tar litt over 4 timer og hunder er hjertelig velkommen nesten overalt på båten. Mannskapet vil gjerne kose med firbeinte, maten er god og turen fort overstått.

Rugen er kjent tysk ferieøy. Passe liten og passe stor. Du kjører hele øya på et par timer men stor nok at du får en privat og rolig opphold. Fantastiske hvite strender og baltisk havet frister til bading. hele øya rundt er badestrand med både offentlig og "ville" strender. Strender for familier, strender for nudister og strender for hunder. 

 

Hunder er velkommen overalt - hoteller, restauranter, butikker...de får utdelt tepper å ligge på, skål med vann for å drikke og noen har til og med hundemeny! Deilig å være hund i Tyskland! Og hunder er overalt! Det så ut at alle turister hadde med hunder!

Rugen byr på mange opplevelser hvis en ønsker mer av ferie enn strandlivet. Fine skog og parker, historiske utgravinger, eventyrlig slott, labirinter i trehøyden, besøk i ubåten og selvsagt berømte Prora - verdens lengste hus som skulle være hele Hitlers Tysklands feriehus. Anlegget ble aldri tatt i bruk og inneholder museum (hvor det er lov å gå inn med hunder!). Du kan ta en tur med damptoget og blir du lei av øy så fastlandet er kort kjøretur unna og forbundet med øy ved et bru.

Se gjerne noe bilder fra turen i album Rugen 2015