20. mai, 2018

Ferie 2018 - planlegging

Ja, nå er det på tidet å planlegge årets ferietur 🤪. Denne gangen skal vi ha "historietime" som våres barn uttrykker det. Jeg kaller det heller opplevelsestur. Men sol og varme må vi ha! Så... det blir en rundtur sørover i Europe. Først vanlig rute gjennom Sverige og Danmark, så nedover gjennom Tyskland - denne gangen på Øst siden og ned til Tsjekkia. I nord delen av landet har vi booket et koselig hotel hvor vi tilbringer flere dager og tar oss svipptur til slott i Poland og mange gå- og kjøreturer rundt om i Tsjekkia. Visste dere at det er over 2000 slott i landet?! Jeg må jo besøke samtlige! Eller i hvert fall noen av dem... 

P.S: hotellet har selvsagt svømmebasseng så ungene blir nok fornøyd også.

Så flytter vi på oss til sørdelen av Tsjekkia, og fordyper oss litt i slottslivet her. Videre går turen gjennom Østerikke til Ørnerede - et anlegg som ble bygget til Hitler på toppen av et fjell. Etterpå kjører vi gjennom Alpene i Østerikke igjen og kommer til Neuschwanstein slotten. Det var drømmestedet mitt siden jeg har puzzlet et bilde av den når jeg var et barn! Det er jo selve Disneyslottet! Gleder meg!

Etter det kommer vi til å overnatte i ekte slott midt i Tyskland før vi vender hjemmover. Tror det blir mye opplevelser for hele familien (Men jeg sørget for både inn- og ute bassenger på alle hoteller for å være helt sikker at ungene blir fornøyd 😉). 

Passene til to- og firbeinte sjekket, hunder fylt på nødvendige vaksiner og begynt på 28-dagers ormekur. Bilen er nøye målt og nye burene bestilt da denne gangen har vi fire hunder med oss (tror vi må ha en ny bil neste år når Scarlett blir voksen - men den tid den sorg) og vi begynner å telle dagene til avreise!